HET EENVOUDIGE ZOUTarm DIEETPLAN EN KOOKBOEK (Paperback)

HET EENVOUDIGE ZOUTarm DIEETPLAN EN KOOKBOEK By Djamilla de Graaf Cover Image
$37.49
Usually Ships in to Twig 1-5 Days

Description


Zout is een belangrijk mineraal dat veel essenti le functies in uw lichaam vervult. Het komt van nature voor in voedingsmiddelen zoals eieren en groenten en is ook een hoofdbestanddeel van keukenzout (natriumchloride).


Hoewel het van vitaal belang is voor de gezondheid, is natrium in de voeding onder bepaalde omstandigheden soms beperkt. Een natriumarm dieet wordt bijvoorbeeld vaak voorgeschreven aan mensen met bepaalde medische aandoeningen, waaronder hartfalen, hoge bloeddruk en nieraandoeningen.


Omdat dit mineraal van vitaal belang is voor het leven, regelen uw nieren de niveaus nauwgezet op basis van de concentratie van lichaamsvloeistoffen

Natrium wordt aangetroffen in de meeste voedingsmiddelen die je eet, hoewel hele voedingsmiddelen zoals groenten, fruit en gevogelte veel lagere hoeveelheden bevatten. Plantaardige voedingsmiddelen zoals verse producten bevatten over het algemeen minder natrium dan dierlijke voedingsmiddelen, zoals vlees en zuivelproducten.


Natrium is het meest geconcentreerd in bewerkte en verpakte voedingsmiddelen zoals frites, diepvriesmaaltijden en fastfood, waar tijdens de verwerking zout wordt toegevoegd om de smaak te verbeteren.


Als algemene regel voor een natriumarm dieet wordt de natriuminname over het algemeen beperkt tot minder dan 2 gram per dagProduct Details
ISBN: 9781837625536
ISBN-10: 1837625530
Publisher: Djamilla de Graaf
Publication Date: October 3rd, 2022
Pages: 276
Language: Dutch